A Marp legfontosabb jellemzője az alapanyagok minősége. Kulcsfontosságú számunkra, hogy helyi beszállítókat – azaz helyi gazdálkodókat – alkalmazzunk. A hús általában szabadtartású állatokból származik. Egyféle húsnak és egyszerű összetételnek köszönhetően természetes táplálékot tudunk létrehozni, amely után a macskák elégedettek.
Összetétel:
Friss csirke 29%, szárított csirke 29%, édesburgonya 14%, burgonya, csirkezsír 6%, szárított tojás 4%, borsó, sörélesztő, csirke belsőség 2%, ásványi anyagok és vitaminok, frukto-oligoszacharidok (14 kg) Paradicsom, fokhagyma, szárított hínár, szárított áfonya, csipkebogyó, ánizs és görögszéna, borsmenta, petrezselyem
Analitikai alkotóelemek:
Nyers fehérje 34%
Nyerszsír 20%
Nyersrost 2%
Nyershamu 9%
Nedvesség 7%
kalcium 1,3%
foszfor 1%
Omega 3 0,6%
Omega 6 3,7%
ME Kcal / kg 4090
Adalékanyagok:
Vitaminok:
A-vitamin 21 600 NE D3-vitamin 1730 NE E-vitamin 80 NE
Provitaminok:
taurin 1400 mg Biotin 0,19 mg
Nyomelemek:
Cink (cink-szulfát-monohidrát) 95 mg Vas (Iron (II)-szulfát-monohidrát) 70 mg Mangán (mangán-szulfát-monohidrát) 30 mg Réz (Réz(II)-szulfát-pentahidrát) 5 mg Szelén (nátrium-szelenit) 0,3 mg
Aminosavak:
DL-metionin 1800 mg
Természetesen rozmaring kivonattal tartósítva.
Testsúly (kg) |
Etetési mennyiség (gramm) |
1-2 kg |
20-35 gramm |
2-4 kg |
35-50 gramm |
4-6 kg |
50-70 gramm |
6+ |
70+ gramm |
A csomagoláson feltüntetett ajánlott etetési adagok csak hozzávetőlegesek. Az etetési adagok a macskája fajtájától, korától, aktivitási szintjétől és temperamentumától függően változhatnak.
Ne etesse túl macskáját étvágya és evési vágya miatt. A túltáplálás az elhízás leggyakoribb oka. A macskának a napi adag ½ felét kell megennie reggel és felét este, vagy tetszés szerint megteheti. A macskaeledel szárazon vagy nedvesen is fogyasztható.
Ne hagyja a megnedvesített ételt a tálban fél óránál tovább.
Mindig legyen sok friss víz elérhető.