+36-70/306-3817 | rendeles@kutyamania.hu | Nyitvatartás H-K-SZ-P 10-18 és  Cs 14-20                                                   < Részletes kereső >

+36-70/306-3817 | rendeles@kutyamania.hu | Nyitvatartás H-K-SZ-P 10-18 és  Cs 14-20                                                   < Részletes kereső >

Budaörsi Állatmenhely

Állat- és Természetvédők Budaörsi Egyesülete

 

Az egyesület alapítói 12 évvel ezelőtt azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy megváltoztatják azokat áldatlan, embertelen és tűrhetetlen állapotokat, melyek az állattartást és a természeti környezetünk védelmét jellemezte. A Budaörsi Önkormányzat segítségével az egyesület létrehozta a budaörsi sintértelepből a Budaörsi Állatmenhelyet, mely ideiglenes otthont ad Budaörsről és a környező településekről (illetve mára egyre többször a fővárosból és a vidéki sintértelepekről is) mentett, befogott, kidobott, megsebesült kutyáknak és macskáknak. Követendő példaként, mint állatvédő szervezet, gyepmesteri tevékenységet is ellátunk Budaörsön és Herceghalmon. Évente átlagosan 800-1000 kutya kerül be menhelyünkre, melyek egy része Németországban és Svájcban (ellenőrzött, megbízható helyekre) kerül gazdához partnerszervezeteinken keresztül, másik részük pedig Magyarországon. A bekerülő kutyák 2 héttől akár 4-5 évig terjedő időszakot töltenek a menhelyen. A Budaörsi Állatmenhelyet az egyesület igyekszik folyamatosan fejleszteni, védenceink életkörülményein javítani a szűkös anyagi kereteink ellenére. Igyekszünk minél több rászoruló állatot befogadni, a lakosságtól megunt kedvenceiket elhelyezni, a beérkező állatkínzással kapcsolatos bejelentéseket kivizsgálni, az embereket felvilágosítani és oktatni a helyes állattartásról, de sajnos a férőhelyek és az anyagi források végesek, mindig hosszú a várólista. Ennek ellenére a menhelyen csak végszükség esetén altatunk humánusan, szinte kizárólag a kezelhetetlenül vad, vagy menthetetlenül beteg állatok esetén kényszerülünk rá. 2009-ben az elaltatott kutyák aránya a befogadott kutyákéhoz viszonyítva 0,025% volt. Működésünkhöz anyagi (adó 1%, adomány, támogatás) és tárgyi (állateledel, kutyaház, építőanyag) támogatásra, valamint élőmunkára (állatorvos, kutyakiképző, építőipari szakmunka, önkéntes segítők) és fuvarozásra (kutyák, élelem, építőanyagok) van szükségünk. Védenceink elsősorban szerető gazdira, de ideiglenes gazdira és önkéntesekre is várnak. Szinte bármilyen adományt szívesen fogadunk és mivel egyesületünk kiemelten közhasznú, ezért az általunk az adományról kiadott adóigazolás összegét az adóalapból 150%-ban le lehet vonni.

A legfontosabbnak azt tartjuk, hogy a tudatos állattartással, az ivartalanítással, az állatok iránti tisztelettel és szeretettel kialakuljon hazánkban egy egészséges állattartási kultúra és a következő generáció már úgy nőjön fel, hogy megtanul békességben, szeretetben együtt élni legősibb barátainkkal.

 

Gazdira váró kutyák >

 

Tovább
Nincs ilyen termék.
Keresés típusa
Miben keressen
Ft
Ft

 

Kendra, Zoé és Sumer gondoltak egy nagyot és a karácsonyi ebédjüket felajánlották a Budaörsi Állatmenhelynek!
Arra kérnek titeket, hogy adományozzatok a Budaörsi Állatmenhely kutyusai/cicái számára a fent választható támogatói tápot és mi még egyszer annyit hozzáteszünk!
     Így reméljük jó sok eledellel segíthetjük az ott lakók életét!
           
        KutyaMánia CsapatA

 

Az akció meghosszabbítva

2015 január 18-ig!

Tovább