+36-70/306-3817 | rendeles@kutyamania.hu | Nyitvatartás H-K-SZ-P 10-18 és  Cs 14-20                                                   < Részletes kereső >

+36-70/306-3817 | rendeles@kutyamania.hu | Nyitvatartás H-K-SZ-P 10-18 és  Cs 14-20                                                   < Részletes kereső >

Fogápolás

 

Tovább

Fogkő kutyáknál és macskáknál...

... állati probléma
A fogkőképződés elhúzódó folyamat, amely előbb vagy utóbb majdnem minden kutyát és macskát utolér. A következménye lehet fájdalmas fogínygyulladás és fogágybetegség, a legrosszabb esetben pedig a fog elvesztése és a csont sorvadása.

A fogkő szilárd, sárgás-barnás lerakódás a fogakon, melyet sem öblögetéssel, sem fogmosással nem lehet eltávolítani. Fogkő akkor keletkezik, ha a nyálban lévő ásványi sók kicsapódnak a foglepedékben.  

 

Fogkő kutyáknál és macskáknálA lepedék puha lerakódás, mely nyálból, ételmaradékból, baktériumokból és ezek anyagcsere-termékeiből áll. (1) Ezek a lerakódások az ásványi sókkal vegyülve szép lassan megkeményednek. (2) (3) Maga a fogkő nem okoz gyulladást, az érdes felületen megtapadó baktériumok azonban igen. (4) Ezek anyagcseretermékei, például a savak, támadják meg a fogat és a fogínyt. A kutyáknál és macskáknál különösen sok fogkő képződik a nyálmirigyek kivezető csövei környékén; vagyis az alsó állkapocs met­sző­fogainak belső oldalán és a felső állkapocs külső részén.

 

A fogkő mennyisége különböző tényezőktől függ, például a nyál mennyiségétől, a fogak egymáshoz viszonyított helyzetétől, de a száj baktériumflórájának összetételétől is. Azoknál az állatoknál, amelyek örökölhették az erre való hajlamot, különösen oda kell figyelni az alapos fogápolásra.

Ahol nincs lepedék, nem keletkezik fogkő sem!

A fogkő egyik következménye a fogágybetegség, egy baktériumok okozta gyulladás, mely visszafordíthatatlan károkat okozhat a szájüregben. Ha ezt a gyulladást nem kezeljük, előbb-utóbb már csak az állatorvos marad, aki azután mechanikus úton távolítja el a fogkövet, legtöbbször altatásban. A legrosszabb esetben az orvos kénytelen az egész fogat kihúzni. Az állat korának előrehaladtával, valamint szervi megbetegedések esetén az altatás azonban gyakran nagy kockázatot rejt.

Mielőtt a fentiekre sor kerülne, ismerje meg a kutyák és macskák számára készült OralClean+Care-t!

Az OralClean+Care-nek köszönhetően...
...Önnek nem kell kitennie kedvencét a fogkőeltávo­lí­tás­hoz szükséges altatásnak - hiszen az mindíg megterhelést és kockáztot jelent a szervezet számára.

 

A fogkő és következményei

Fogínygyulladás - fájdalmas és veszélyes

 

A fogkő fogínygyulladást idézhet elő, mely kedvencének nagy fájdalmat okoz és ennek eredményeképpen kutyája étvágytalanná válhat.

 

A fogínygyulladás megtámadhatja az állkapocscsontot, ezen felül fogvesztéshez - mely egyes esetekben akár az egész fogsort érintheti - is vezethet. Ezért kell mindenképpen kezelni a fogínygyulladást. Ezen felül azok a baktériumok, amelyek a fogkövet okozzák, átkerülhetnek a szájüregből az erekbe, így a belső szerveket, például az állat szívét is károsíthatják.fogkő mikroszkóp alatt
A képen egy fogköves fog látható elektronmikroszkóp alatt, 6000-szeres nagyításban: a porózus fogkő (kék színnel jelölve) optimális környezetet biztosít a baktériumok számára (zöld és lila színnel jelölve) a megtapadáshoz.

 

Ha nem lenne a kutyák szájszaga...

Mint a képen. Kényelmesen fekszik a kanapén, kutyája pedig barátságosan az arcába liheg. Jó dolog, ha nem kell kitérnie négylábú kedvence elől, mert az kellemetlen szagot áraszt.

Szájszag – több mint kellemetlen dolog

 

Az OralClean+Care segítségével megszüntetheti a szájszagot, melyet a lepedékben vagy a fogkőben lerakódott baktériumok okoznak.
A szájszag nemcsak kellemetlen mellékhatás, hanem kezdődő vagy meglévő betegséget is jelezhet. Amennyiben az ORALCLEAN+CARE néhány napos, szakszerű használat után sem szünteti meg a szájszagot, kérjük, keressen fel egy állatorvost.

 

Hatékony fogkő eltávolítás az OralClean+Care-rel

Hatékony és mégis gyendéd
A citrusmag kivonatot a természetgyógyászatban antibakteriális szerként használják. Az OralClean+Care termékekben ez a természetes hatóanyag biztosítja a fogak tisztítását a gyógynövényekből kivont éterikus olajokkal együtt: lassan feloldja a baktérium-réteget és gyengéden eltávolítja a lepedéket. Az értékes hatóanyagok a fogínytasakok mélyére hatolnak, így fejtik ki gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatásukat fogínygyulladás esetén.

Az OralClean+Care minden összetevője 100 százalékig természetes és élelmiszerjogi szempontból teljes mértékben ártalmatlanok.

 

Természetesen a legjobb
 Az érzékeny fogzománc nem sérül, mivel a fogkő ellen nem használunk savat tartalmazó anyagokat: az OralClean+Care termékekben található citrusmag kivonatot ugyanis nem a gyümölcshúsból nyerjük, hanem a gyümölcs magjából, így nem tartalmaz savakat.  Az egy adagban található alkohol­tartalom is annyira csekély, hogy az OralClean+Care termé­keket aggodalom nélkül adhatja kutyájának. Kedvence minden használatkor le fog nyelni némi OralClean+Care terméket – ez teljesen normális és nem káros az egészségére!

 

Az OralClean+Care hatása

A változás már néhány nap után 
tapasztalható:

  • egyre frissebb lehelet
  • enyhülő fogínygyulladás
  • a fogkő fokozatosan eltűnik

Következetes alkalmazás esetén a kezelés garantáltan eredménnyel jár:

  • használja naponta kétszer a javasolt adagolásnak megfelelően
  • a kezelést megelőző és azt követő 30 percben sem tápot, sem vizet ne adjon az állatnak.

3-6 hét alatt a fogkövet általában sikerül eltávolítani. Időben történő alkalmazás esetén meg is akadályozza a fogkő kialakulását.

Ne feledje!
Az OralClean+Care nem alkalmas az elszineződés megszüntetésére!

 

A fogkő eltávolítása

A Clean+Care szakaszok:

 

Clean - Tisztítási szakasz:

az OralClean+Care elpusztítja a baktériumokat és tisztítja a fogakat, mivel fokozatosan felpuhítja és feloldja a fogkövet.

 

Care - Ápolási szakasz:

az OralClean+Care védi a fogakat és megakadályozza a lepedék lerakódását.

 

Az OralClean+Care hatása

* Az időre vonatkozó adatok átlagos értékek, melyek különböző tényezők, mint például az állat kora, fajtája, genetikai adottságai és táplálkozása miatt eltérhetnek.

Termékeink - OralClean+Care

Természetesen hatékony a fogkőképződés és annak újraképződése ellen

Egyszerű használat:
Alkalmazza kétszer egy nap!

OralClean+Care spray és gél formában

 

Az OralClean+Care spray használata igen egyszerű: egy fújás és kész! Azonban nem minden állat viseli jól a spray fújásakor hallott szokatlan hangot. Ezért az OralClean+Care gél formátumban is kapható, melyet egyszerűen, az ujjunk

segítségével kell felvinni a fogak külső részére.

 

Kipróbált ízek: a kutyák az OralClean+Care mindkét ízvariációját általában jól fogadják! Az OralClean+Care CLASSIC terméket inkább kutyák részére ajánljuk, az OralClean+Care WILD SALMON pedig kimondottan a macskák számára fejlesztettük ki.

OralClean+Care Forte - Erősebb hatás azonos adagolás mellett

 

Az OralClean+Care Forte nagyobb koncentrációban tartalmazza ugyanazokat a hatóanyagokat és összetevőket, melyek a Classic verzióban is megtalálhatók. Nagyon makacs fogkővel küzdő állatok esetén az OralClean+Care Forte termékkel történő kezelés rendk.vül hatásosnak bizonyult. Az intenzívebb illatot és ízt az állatok nem minden esetben fogadják el azonnal - ilyenkor szüks.ges lehet a fokozatos hozzászoktatás.

Javaslatunk: először Classic, csak azután Forte!

Az első kezeléshez használja az OralClean+Care Classic-ot. Amennyiben kedvence ezt jól viseli és elfogadja, az első flakon után szükség esetén váltson OralClean+Care Forte-ra.
Tovább