Henne
Henne
Minőségi táplálás: Henne Pet Food
A Dániában gyártott szuperprémium tápsorozat a legkiválóbb minőségű lazacból készült.
A lazac, valamint a táp egyéb összetevői igen nagymértékben javítják a kutyák közérzetét, mentális és fizikai egészségét.
A lazac tartalmazza a legfontosabb zsírsavakat:
Omega 3 – amely erősíti az immunrendszert, javítja a termékenységet, valamint csökkenti a szív és érrendszeri megbetegedések kockázatát.
Omega 6 – amely az egészséges és csillogó szőrzetért felel.
A lazac fehérje különösen könnyen emészthető.
Az eledel a legkiválóbb alapanyagokból készült, és a vonatkozó AAFCO (Association of American Feed Controls Officials) szabványoknak megfelel.
Az eledeleink semmilyen tartósítószert, mesterséges színezéket vagy ízesítőszereket nem tartalmaznak.
A filozófiánk
Amikor állateledelt gyártunk, a természet törvényeit értelmezve és felhasználva tesszük ezt – hogy Ön minél egészségesebben táplálhassa kedvencét.
Mindig is köztudott tény volt, hogy azok az emberek, akik sok halat fogyasztanak, egészségesebbek - esetükben kevésbé jellemzőek a reumás megbetegedések, bőrproblémák, allergiás tünetek, és tulajdonképpen minden - az immunrendszer gyengesége okozta megbetegedésre - kevésbé hajlamosak.
A lazac kedvező tulajdonságai és a mi tudásunk és tapasztalatunk legjava – ezek együttese kerül az Ön kedvence eledelébe.
A hal, és különösen a lazac igen magas koncentrációban tartalmazza a telítetlen Omega 3 és 6 zsírsavakat, másnéven az „eszenciális zsírsavakat”.
Állatainknak azonos mennyiségű Omega 3 és Omega 6 zsírsavakra van szükségük.
Általában kutyáink megfelelő mennyiségű Omega 6 zsírsavat vesznek magukhoz a napi etetések során (megtalálható például a szójában, a napraforgóolajban és kukoricaolajban), azonban nem jutnak hozzá az Omega 3 zsírsavakhoz. Ezeket a zsírsavakat olyan zsírosabb halakban találjuk meg, mint például a lazac.
Az Omega 3 zsírsavak felelősek a termékeink pozitív hatásáért. Az Omega 3 zsírsav egészségre jótékony hatását két zsírsavnak köszönheti: az EPA és a DHA zsírsavaknak, amelyek nagy mennyiségben megtalálhatóak a lazacban.
Ez a két zsírsav kizárólag a halakban található meg, semmilyen más természetes termékben nem.
Egy tisztán természetes termék.
Biológiai érték indikációja
Alapanyagaink
Szénhidrátok, gabona
Árpa: Nagyon magas minőségű dán termék
Búza: Nagyon magas minőségű dán termék
Kukorica: Nagyon magas minőségű Európa-i termék (nem génmódosított)
Rizs: Európában termesztett rizs, ez a magas minőségű termék emberi fogyasztásra alkalmas
Cukorrépa: Dán szárított cukorrépa
A cukor gyártása során a répából meleg vízzel kivonják a cukrot. Ilyenkor egy puha massza képződik, melyet megszárítanak és tömbösítenek. Ezek a tömbök kevesebb mint 1% cukrot tartalmaznak, viszont igen nagy mennyiségű növényi rost van bennük. A cukorrépát főként a rostok miatt használjuk alapanyagként, mivel azok hozzájárulnak a bélflóra stabilizálásához, a gyomor megfelelő, egészséges működéséhez, és a salakanyag minőségét is javítják.
Fehérjeforrások:
Lazac: Friss lazacdarabokból készítjük, amelyeket egyébként füstölésre használnak. Ezeket a lazacdarabokat 3 celsius fokon tartjuk, amíg gyártásba nem kerülnek.
Más szóval, a lazacot pontosan ugyanúgy tároljuk, ahogyan a humán fogyasztásra szánt lazacot is.
A lazac darabokat igyekszünk minél kevesebb ideig raktározni, és legtöbb esetben a gyártás még aznap megtörténik, amikor a lazacdarabok beérkeznek gyárunkba.
Kizárólag friss norvég lazacot használunk a gyártáshoz, halbelsőséget egyáltalán nem.
Halliszt: Dániában gyártott magas minőségű hallisztet használunk, mely az Északi Tengerből kifogott halakból készül
Vérliszt: Kizárólag Dániában készült, sertések véréből szárítással készült vérlisztet használunk. A vérliszt 87% fehérjét tartalmaz, és könnyen emészthető. Ugyanakkor természetes vasforrás is, az eledelek vastartalma kizárólag ebből az összetevőből származik.
Sörélesztő: Ez ugyanaz az élesztő, amelyet sör gyártásához használnak, körülbelül 50% a fehérjetartalma, azonban nem ezért, hanem magas B vitamin tartalma miatt adjuk az eledelhez.
További fehérjeforrást jelentenek a különböző gabonafélék: árpa kb. 12%; búza kb. 13%, kukorica kb. 10%, rizs kb. 9%.
Szójafehérjét nem használunk, mivel az állatok szervezete nem hasznosítja olyan jól, mint a halfehérjét.
Zsírok:
Lazac: lásd fönt, 18% zsírt tartalmaz lazacolaj formájában. (lásd: LAZACOLAJ, ide mehet a lazacolaj termékleírásának a linkje).
Halliszt: lásd fönt. Körülbelül 10% zsírt tartalmaz hal olaj formájában.
Sertészsír: Emberi fogyasztásra alkalmas sertészsírt használunk a gyártáshoz. A zsírt felolvasztjuk, és ráspricceljük az extrudált lazactömbökre, ily módon a zsír felszívódik a tömbökbe.
További zsírforrást jelentenek a különböző gabonafélék is: árpa kb. 3,3%,búza kb. 2,6%, kukorica kb. 4,5%, rizs kb. 1%.
Vitaminok és ásványi anyagok:
Kizárólag minősített ásványi anyagokat és vitaminokat használunk a gyártáshoz, a termékeink az AAFCO (Association of American Feed Contol Officials) normáknak megfelelve készülnek. (lásd AAFCO)
Antioxidánsok:
Kizárólag természetes antioxidánsokat használunk melyek tokoferolt tartalmaznak (E vitamin) , aszkorbilpalmitát (C vitamin), és propilgallát.
Adalékanyagok és tartósítószerek:
Nem használunk ízesítőszereket, adalékanyagokat és tartósítószereket sem. Termékeink alacsony, 8% alatti víztarttalmuknak köszönhetően őrzik meg minőségüket. Éppen emiatt fontos, hogy hűvös, száraz helyen tároljuk.
Fokhagymát adunk az eledelhez fokhagymapor formájában. A fokhagymától az eledelnek jobb illata és íze lesz, emellett a fokhagymának, mint ismert, számos egyéb jótékony hatása van.
A lecitin a természetetben előforduló összetevő, mely pozitív hatással van a kutya anyagcseréjére.
Állateledelekról általában:
Hűek maradva a mottónkhoz, miszerint „Csakis a legjobbat az ember legjobb barátjának”, kizárólag kiváló minőségű, friss alapanyagokból dolgozunk. A termékeinket a legjobb tudásunk szerint tároljuk, szállítjuk és csomagoljuk.
Mivel csak a fenti antioxidánsokat használjuk, és a lehető legjobb terméket szeretnénk szállítani ügyfeleinknek, 12 hónap szavatossági időt tudunk garantálni. 12 hónap után a termékben lévő vitaminok, fehérjék és zsírok elkezdenek lebomlani. Ez egyébként mindennemű élelmiszerre igaz, humán élelmiszerekre is.
Amikor a termékeinket vásárolja, a legjobb minőségű terméket kapja, amely jobb, aktívabb, hosszabb életet biztosít kutyája számára.