Diarsanyl plus paszta 24 ml

Raktárkészlet: Beszerzés alatt
Diarsanyl plus paszta 24 ml

Kutya és macska részére, normál bélműködés fenntartására, heveny bélbeli felszívódási zavarok mérséklésére szolgáló diétás paszta. Diarsanyl paszta csökkenti a heveny bélbeli felszívódási zavarokat, ezért heveny hasmenés alatt vagy az abból való gyógyulás alatt adható.

24 ml
Beszerezhető
2-4 munkanap
2024.06.26
6500
Nem kérek plusz szolgáltatást
Laci lelkiismeretesen csomagol neked. Dobd fel a napját és hívd meg egy kávéra! :) +290 Ft / db
5 400 Ft
(4 252 Ft + áfa)
Egységár: 225 000 Ft/L
(177 165 Ft/L + áfa)
Kedvencekhez
Ajánlom
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

utya és macska részére, normál bélműködés fenntartására, heveny bélbeli felszívódási zavarok mérséklésére szolgáló diétás paszta.

Diarsanyl paszta csökkenti a heveny bélbeli felszívódási zavarokat, ezért heveny hasmenés alatt vagy az abból való lábadozás idején javasolt.

Összetevők:
Montmorillonit, elektrolitok, szénhidrátok.

Diarsanyl paszta zöldesbarna színű, krémes állagú, amelyet kellemes íze és illata miatt a kutyák és macskák többsége szívesen elfogyaszt.
Diarsanyl paszta összetevői révén segíti a normál bélműködés fenntartását, ezért eredményesen alkalmazható heveny hasmenéssel járó emésztési zavarok kezelésének kiegészítésére.

Leírás:
Diarsanyl paszta több éve Magyarország egyik legkedveltebb hasmenés kezelésére szolgáló készítménye. Közel egy évtizede eredményesen használják többek között az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban, nem csak kutya és macska, de nyúl, kisrágcsálók (tengerimalac, patkány), görény, hüllők (teknősök, gyíkok, kígyók) hasmenése esetén is.

Diarsanyl paszta most több szempontból is megújult. Egyrészt a megszokott összetevők mellett ezentúl frukto-oligoszacharidokat (prebiotikumot) is tartalmaz, másrészt az új injektorból még egyszerűbben és pontosabban adagolható.

Hasmenés okai:
Egy angliai felmérés szerint a heveny hasmenéses esetek több mint háromnegyedében az eleséggel kapcsolatos probléma áll a tünetek hátterében. Az idült hasmenés esetében kiegyensúlyozottabb a helyzet, az eleség nem szerepel ilyen kiugróan gyakran kiváltó okként.

Kezelés célja:
- A bélnyálkahártya védelme.
- A káros anyagok megkötése és eltávolítása.
- A hasmenéssel elvesztett folyadék, ionok és energia pótlása.
- A hasznos bélflóra egyensúlyának helyreállítása.
- Amennyiben oki kezelés lehetséges és szükséges, a megfelelő készítmények alkalmazása: antiparazitikum, antibiotikum, emésztőenzimek, stb

Az esetek túlnyomó részében alkalmazott kezelés bélnyálkahártya-bevonók, adszorbensek és bélflóra-stabilizálók adagolásából, valamint folyadék-, ion- és energiapótlásból áll.

Teljeskörű védelem:
- A paszta viszkozitása közel azonos a természetes mucinéval, így egyenletes védőréteget képez a bélnyálkahártya felületén, továbbá segíti a természetes mucinfi lm regenerálódását.
- Megköti és ártalmatlanná teszi a káros anyagokat, pl. toxinokat, baktériumokat, vírusokat.
- Támogatja a hasznos baktériumok növekedését, ugyanakkor gátolja a kórokozó fajok megtelepedését és szaporodását.
- Kálium-, nátrium-, magnézium- és dextróztartalma hozzájárul a hasmenéssel elvesztett ionok és energia pótlásához.
- A megújult injektor segítségével könnyen és pontosan adagolható a finom illatú és ízű paszta.

Emésztőtraktus, mint védelmi rendszer:
A béltartalomban méreganyagok, vírusok, baktériumok lehetnek jelen, amelyek nap mint nap veszélyeztetik kedvenceink egészségét. Ugyanakkor, az esetek többségében ezeket a támadásokat sikeresen elhárítja az a védelmi rendszer, amelyet a természetes bélflóra, a bélnyálkahártya, valamint az annak felületét bevonó mucinréteg alkot.A hasmenés annak a jele, hogy ez a védelmi rendszer károsodott. Bármi legyen is a hasmenés hátterében, a mucinréteg mindig sérül. Ezzel megnyílik az út a bélhámsejtek és a mélyebben fekvő szövetek felé, amely az állat állapotának súlyosabbá válását vonja maga után.

Heveny és idült hasmenés:
A hasmenés a megszokottnál hígabb, nagyobb víztartalmú bélsár gyakori ürítését jelenti. Heveny lefolyásúnak akkor tekinthető, ha a folyamat 2-3 hétnél nem régebbi. Az ennél hosszabb ideje fennálló, vagy a kezelés ellenére visszatérő hasmenést idültnek nevezzük.

Bélnyálkahártya-bevonók:
Alkalmazásuk célja a bélnyálkahártya védelme, a mucinréteg helyreállítása. Erre alkalmas hatóanyag a montmorillonit és a kaolin. A készítmények közötti különbségeket példázza, hogy a montmorillonit bevonóképessége négyszerese a kaolinénak.

Adszorbensek:
Az adszorbensek szelektíven megkötik a szervezet számára káros anyagokat, pl. toxinokat, baktériumokat, vírusokat, így azok nem képesek felszívódni és kárt okozni a szervezetben.
Nagy különbség van az egyes adszorbensek között, pl. a montmorillonit tizenötször több káros anyag megkötésére képes, mint a kaolin.

Bélflóra-stabilizálók:
A szervezet egészsége szempontjából elengedhetetlen a kiegyensúlyozott bélflóra. Hasmenés esetén jó hatású az ún. prebiotikumok, pl. frukto-oligoszacharidok adagolása, amelyek szelektíven támogatják a hasznos bélbaktériumok szaporodását, ugyanakkor visszaszorítják a kórokozó fajok megtelepedését és növekedését.

Folyadék-, ion- és energiapótlás:
A hasmenéssel folyadékot, ionokat és energiát veszít az állat. Enyhébb esetekben megfelelő a szájon át adott kiegészítés. Általában jó hatású a szokásos táplálék 12-24 órán át tartó teljes megvonása, korlátlan vízfogyasztás mellett. Ezt célszerű diétával folytatni 3-5 napon át, amely lehet kifejezetten gyomor-bélbetegek számára kifejlesztett gyári táp vagy konzerv, illetve fôtt csirkehús rizzsel, túróval. Súlyos esetekben viszont kizárólag infúzióval, injekcióval lehet pótolni a veszteséget, ezért minden esetben forduljon állatorvosához!


HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Kiegészítő takarmány különleges táplálkozási célokra.
"Diétás".
Belsőleges paszta kutya és macska részére.

Összetétel:
Frukto-oligoszacharidok, dextróz, glicerol, nátrium (klorid-só), magnézium (citromsav-só).

Adalékanyagok:
Technológiai adalékanyag: Bentonite-Montmorillonite (E558): 40%
Tartósítószer: Kálium-szorbát (E202): 2 %

Analitikai összetevők:
- Nyershamu: 35 %
- Összes cukor: 30 %
- Nedvesség: 22 %
- Nátrium (Na) (Sodium): 2,5 %
- Kálium (K) (Potassium): 0,6 %
- Nyersfehérje. 0 %
- Nyersrost: 0 %
- Nyersolajok- és zsírok: 0 %

Felhasználási cél:
Akut bélrendszeri felszívódási (abszorpciós) rendellenességek csökkentése. Akut hasmenés vagy abból való lábadozás idején.

Felhasználási útmutató, adagolás:
Szájon át alkalmazandó.
A 10 ml-es injektor dugattyúján 10 osztás található, ahol egy osztás 1 ml-nyi pasztának felel meg.
A 24 ml-es injektoron 12 osztás található, ahol egy osztás 2 ml-nyi pasztának felel meg.
A dugattyún levő gyűrű elforgatásával beállíthatja az egyszeri adagot. Helyezze az injektort az állat szájának a sarkába, úgy, hogy annak vége minél beljebb, az állat nyelvére támaszkodjon! Az adag akkor távozott, ha a dugattyút megnyomását követően az injektor teste a gyűrűnek ütközik. Az alábbi táblázat segítségével kiszámolhatja kedvence napi adagját. Az adagolás javasolt átlagos időtartama 7-14 nap.
Alkalmazása előtt állatorvosi vélemény kikérése javasolt!

Diarsanyl paszta 10 ml kiszerelés
(egy osztásnak megfelelő mennyiség: 1 ml, két részre elosztva, reggel és este):
- Kutya súlya 2-7 kg között: naponta 2 x 1 ml, azaz 2 ml.

Diarsanyl paszta 24 ml kiszerelés:
(egy osztásnak megfelelő mennyiség: 2 ml, két részre elosztva, reggel és este):
- Kutya súlya 8-18 kg között: naponta 2 x 2 ml, azaz 4 ml.
- Kutya súlya 19-30 kg között: naponta 2 x 4 ml, azaz 8 ml.
- Kutya súlya 31-40 kg között: naponta 2 x 6 ml, azaz 12 ml.
- Kutya súlya 41-50 kg között: naponta 2 x 8 ml, azaz 16 ml.
- Kutya súlya 50 kg felett: naponta 2 x 10 ml, azaz 20 ml.

Állat súlya 2-7 kg között:
1 osztásnyi reggel és 1 osztásnyi este a 10 ml-es injektorból,
azaz naponta 2 ml, két részre elosztva.
Állat súlya 8-18 kg között:
1 osztásnyi reggel és 1 osztásnyi este a 24 ml-es injektorból,
azaz naponta 4 ml, két részre elosztva.
Állat súlya 19-30 kg között:
2 osztásnyi reggel és 2 osztásnyi este a 24 ml-es injektorból,
azaz naponta 8 ml, két részre elosztva.
Állat súlya 31-40 kg között:
3 osztásnyi reggel és 3 osztásnyi este a 24 ml-es injektorból,
azaz naponta 12 ml, két részre elosztva.
Állat súlya 41-50 kg között:
4 osztásnyi reggel és 4 osztásnyi este a 24 ml-es injektorból,
azaz naponta 16 ml, két részre elosztva.
Állat súlya 50 kg felett:
5 osztásnyi reggel és 5 osztásnyi este a 24 ml-es injektorból,
azaz naponta 20 ml, két részre elosztva.

További információ:
A Diarsanyl pasztát kellemes íze és illata miatt a kutyák többsége szívesen fogyasztja. Bármi legyen is a hasmenést kiváltó ok, a bél nyálkahártya felületét bevonó természetes mucinréteg minden esetben károsodik. A további károsodás elkerülésére a Diarsanyl pasztában lévő montmorillonit védőréteget képez az irritált bélnyálkahártya felületén, valamint segít a természetes mucinréteg regenerálódását. Megköti a szervezet számára káros anyagokat (toxinok, baktériumok, vírusok, stb.), így azok nem képesek felszívódni és kárt okozni a szervezetben. A készítmény elektrolittartalma hozzájárul a hasmenéssel elvesztett létfontosságú ionok pótlásához. A dextróz könnyen, a szervezet külön megterhelése nélkül hasznosuló energiaforrásként szolgál. A frukto-oligo-szacharidok (FOS) ún. prebiotikumok, amelyek elősegítik a normál bélflórát alkotó baktériumok növekedését. Az ízesített Diarsanyl paszta egyszerű és könnyű adagolhatósága szintén hozzájárul a kezelés sikeréhez.

Előállító:
Ceva Santé Animale, 10, av. De La Ballastiére, 33500 Libourne, Franciaország.

Hasonló termékek
Adatok
Raktárkészlet
Beszerzés alatt
Cikkszám
D44420Q
Tömeg
300 g/db
Vélemények
Webáruház készítés
argep.hu aprohirdetesingyen.hu arcedula.hu kandh mypos_eu