+36-70/306-3817 | rendeles@kutyamania.hu | Nyitvatartás H-K-SZ-P 10-18 és  Cs 14-20                                                   < Részletes kereső >

+36-70/306-3817 | rendeles@kutyamania.hu | Nyitvatartás H-K-SZ-P 10-18 és  Cs 14-20                                                   < Részletes kereső >

Skinner's

Sajnos az magyarországi ellátás a brexit következményeként megszűnt. Új táp választásában szívesen segítünk!

Köszönjük a megértéseteket! Keressetek minket bizalommal!

Tovább
Nincs ilyen termék.
Keresés típusa
Miben keressen
Ft
Ft

Skinner's Dog Foods

 

A Skinner's gyár 1688 óta hozzátartozik az Angliai Suffolk látképéhez. A Skinner család hét generáció óta gyárt állateledeleket. A hosszú évtizedekre visszanyúló történetük  persze nem jelenti azt, hogy lemaradatak volna a múltban. A Stradbroke-i gyárukat az ország legmodernebb üzemei között tartják számon.

Nem csak állataik, környezetük egészségére is odafigyelnek - zsákjaik alacsony denzitású polietilénből készülnek, amelyek 100 %-ban újrahasznosíthatóak. Termékeik adalényagoktól, tartósítószerektől, színezékektől mentes, teljes értékű állateledelek.

 

Ki gyártja a termékeiket?


Minden terméküket ők maguk gyártják Suffolkban. Ez azt jelenti, hogy 100%-ban tudják ellenőrizni a gyártási folyamatot a gondos alapanyag beszerzéstől kezdődően egészen a gyártás, minőség-ellenőrzés és kiszállításokon át.


Tesztelik–e a termékeiket állatokon?

 

Teljes mértékben elutasítják az állatokon történő tesztelést, épp ezért a cégük semmilyen állatokon végzett kísérletet, terméktesztelést nem végez.


Mióta foglalkoznak tápgyártással?


A „Stradbroke Mill” a Skinner család birtokában van hét generáció óta. Teljesértékű száraz állateledelt az 1970-es évek óta gyártanak. Az Original Dog Food és a Dog Meal még mindig az eredeti recept alapján készül.


Ki a Skinner’s gyár tulajdonosa?


A céget teljes egészében a Skinner család tulajdonolja.     

                               

Vannak –e hypoallergén eledeleik?


A Field & Trial sorozatukon belül a Duck & Rice és a Salmon & Rice teljes mértékben hypoallergén termékek, búza-glutén, kukorica-glutén és árpa-glutén mentesek, valamint szóját és tejtermékeket sem tartalmaznak.

A Skinner’s sorozatukban a Chicken & Rice Sensitive, valamint a Lamb & Rice Sensitive termékeink szintén mentesek búzától és búzagluténtől,  valamint nem tartalmaznak tejterméket, marhahúst, tojást és szóját sem.

A Puppy & Junior és Light & Senior termékeik szintén búza és búzaglutén mentesek.A Field & Trial sorozatban csak munkakutyáknak ajánlott termékek vannak?


Az állítás úgy igaz, hogy a Field & Trial sorozatot elsősorban aktív életet élő kutyáknak fejlesztették ki. A munkakutyák rendszeresen magas igénybevételnek vannak kitéve, így számukra még fontosabb, hogy milyen eledelt kapnak, hiszen a megfelelő eledel kiválasztásával növelhetjük teljesítőképességüket, állóképességüket, ellenállóképeségüket. 

Amennyiben az ön kutyája kevésbé aktív életet él, akkor azokat az eledeleket javasoljuk a Field&Trial sorozatból, amelyekkel ők is etetnek, verseny és vadászszezonon kívül, amikor kutyáik kevésbé aktívak: Maintenance, Duck & Rice, Salmon&Rice, Working 23.

Mi az a TAURIN?


A taurin egy aminosav, amelynek pozitív hatása a szív és érrendszerre, a szívverés szabályozására és a sejt membrán stabilitásra bizonyított. A taurint megtaláljuk sokféle sportital alkotóelemeként. Taurin-t tartalmaznak a Skinner’s Chicken & Rice Sensitive, Lamb & Rice Sensitive, Light & Senior és Premier Large Bite eledeleik.


Elmagyaráznák a tápgyártás, az úgynevezett „extrudálás” folyamatát?


Az extruder úgy néz ki mint egy hatalmas kukta, amelyben gőzön megpárolják a hozzávalókat. Két hosszú csigalakú henger ellentétes irányban mozogva keveri össze az összetevőket, amelyeket magas nyomáson megfőznek, amikor végigjönnek a hengeren. Az extrudálás után az eledelt megszárítják, lehűtik majd bevonják olajjal és zsírokkal hogy fokozzák az ízét és az emészthetőségét.Használnak -e kémiai tartósítószereket?


Nem, nem használnak kémiai tartósítószereket. Ezek helyett, természetes tokoferolt és rozmaring olajat alkalmaznak, amelyek természetes antioxidánsok. Emellett, organikus szelént adnak néhány eledelükhöz, amely szintén bizonyítottan előnyös hatású antioxidáns, egy védőhatású nyomelem, amely antioxidáns hatása mellett bizonyítottan az egyik leghatásosabb gyógyerejű ásványi anyag. Szerepe a rák, valamint a szív és érrendszeri megbetegedések megelőzésében vitathatatlan.


Vannak -e válogatós kutyák számára kifejlesztett eledeleik?


Sok esetben a gazdik maguk felelősek azért, hogy a kedvenceik válogatóssá válnak, azáltal, hogy túl sok választást kínálnak fel számukra ami az eledelt, és a jutalomfalatokat illeti. Amikor eljön az etetés ideje, sok kutyát leginkább az érdekli, hogy vajon mi a további kínálat, ha otthagynák azt amit először kitettek eléjük.

Természetesen, sok olyan kutya van, amelyiknek nem jó az étvágya - erre lehet megoldás a Ruff & Ready, amely valódi húst, gőzön párolt gabonaféléket és zöldségeket tartalmaz, általában evésre csábítja még a legválogatósabb kedvenceket is.


Csak Nagy Britanniából származó alapanyagokat használnak?


Amikor csak lehetséges, hazai gabonaféléket használnak. Sok olyan összevető van azonban, amelyeket nem termelnek Nagy Britanniában, ilyen például a rizs is – ezeket a termékeket megbízható forrásból vásárolják más országokból.Mi a Glükozamin és a Chondroitin?


Glükozamin-t és Chondroitin-t a Skinner’s Light&Senior; a Premier Large Bite, és a Field&Trial Salmon and Rice termékeik tartalmaznak.

A glükozamin szulfát és a chondroitin szulfát természetes anyagok, melyek a szervezetben az egészséges ízületi szövet képzésében és megóvásában játszanak szerepet.

A glükozamin segít megőrizni az ízületek, porcok, inak egészségét, jó hatásfokkal segíti a porcok regenerálódását, illetve megakadályozza a további károsodást, azzal, hogy karbantartja – tulajdonképpen ún. "kenést" biztosítva számukra.

A chondroitin-szulfát a porc egyik alkotórésze, jó vízmegkötő anyag. Klinikai kutatások eredményei szerint a porcszövet szerkezetének fenntartásával mérsékli az ízületi fájdalmat, és jelentősen javítja az ízület mozgathatóságát.

Kutatások megállapították, hogy a glükozamin és a chondriotin-szulfát kölcsönösen erősítik egymás hatását.Mit jelent az FOS és MOS rövidítés?


Az FOS (Fructo-Oligosaccharide) és az MOS (Mannan-Oligosaccharide) természetes forrásból származó pre-biotikumok. Segítik az egészséges emésztőrendszer karbantartását, és támogatják az immunrendszert, az állat bélrendszerében hasznosabb baktérium kolónia alakul ki, azaz tulajdonképpen a hasznos baktériumok száma nő, a károsaké pedig - melyek képtelenek a fructo-oligoszaharidok megemésztésére  - jelentősen csökken.

A mannan-oligoszacharidok komplex szénhidrátok, melyek megkötik a kóros baktériumokat az emésztőrendszerben, így megakadályozzák felszívódásukat a kutya bélrendszerében. A kölyökeledeleinkhez a picik emésztőrendszerének támogatása érdekében MOS és FOS speciális keverékét adjuk.


Az eledeleik GM (GM= genetically modified, azaz génmódosított) összetevőktől mentesek?


Igen. Minden alapanyagukat gondosan szerzik be, így garantálni tudják, hogy azok egyike sem génmódosított.

Tovább