+36-70/306-3817 | rendeles@kutyamania.hu | Nyitvatartás H-K-SZ-P 10-18 és  Cs 14-20                                                   < Részletes kereső >

+36-70/306-3817 | rendeles@kutyamania.hu | Nyitvatartás H-K-SZ-P 10-18 és  Cs 14-20                                                   < Részletes kereső >

Egyéb

 

 

Tovább

Platinum Natural

 

A Platinum prémium minőségű száraz kutyaeledelei

 

Ahhoz, hogy házi kedvence fitt és egészséges legyen, a számára megfelelő, ízletes és tápláló, jó minőségű kutyatáp kiválasztása szükséges. Amiatt, hogy a kutyák emésztőrendszere nem azonos az emberek emésztőrendszerével, nem is képesek ugyanúgy befogadni az emberi táplálékot, ahogy mi.

 

Éppen ezért a helytelen táplálás gyakran allergiát, emésztési és gyomor problémákat okozhatnak. Ezt elkerülendő, fontos mindig a megfelelő száraz kutyaeledel kiválasztása, melyre prémium, kiváló minőség jellemző, természetes alapanyagokból készült és megfelelő arányban vannak benne húsok, zöldségek és teljes értékű szénhidrát források.

 

A Platinum prémium kutyatáp az első a világon, mely 70% friss húst tartalmazva, kiváló minőségű rizs és burgonya hozzáadásával, valamint odafigyelve a zsíregyensúlyra, hidegen sajtolt olajok, vitaminok és sok értékes gyógynövény adagolásával készül. Mindemellett maga a táp elkészítése is fontos tényező a kiváló minőség eléréséhez, ezért kuktában, párolás útján válik különlegessé a Platinum száraz kutyaeledel

 

De honnan is ered a Platinum filozófia?

 

Egy kutya, bár már évezredek óta hűséges társa az embernek, mégis, a szíve mélyén még mindig ősi fajtájához húz vissza, vagyis a farkashoz. Éppen ezért, ösztönei és vágyai ugyanazok, mint az ősidőkben, így friss húsra vágyik. Mivel napjainkban már az embertől várják minden nap a finom és tápláló falatokat, így a gazdáknak kell odafigyelni, hogy minden igényüket kielégítsék. A Platinum prémium kutyatáp úgy lett összeállítva, hogy az kutyusának a legjobb legyen, egészséges és boldog életet éljen.  Ennek alapján lett kifejlesztve a Platinum Puppy száraz kutyatáp, illetve a Platinum Adult prémium kutyatáp is, melyek többféle ízesítésben állnak rendelkezésre. Mindegyik csakis természetes alapanyagokból, prémium minőségű rizs és krumpli hozzáadásával készül, melyek a szénhidrát kiváló forrásai. A zöldhéjú kagyló kivonatnak K1 vitaminnak és gyógynövényeknek köszönhetően pedig minden megtalálható benne, amitől kutyája boldog, kiegyensúlyozott és egészséges lesz.

 

 

A kutya húsevő!

Természeténél fogva vad: miért van szüksége a kutyáknak húsra

 

Mindegy, hogy Jack Russel terrier vagy Golden retriever: az etetőtál előtt minden kutya egyforma. Habár manapság már felszolgáljuk nekik a „zsákmányt” – az ösztön még él. A kutya a farkasoktól származik, és szíve mélyén ma is közéjük tartozik.
Egy kutya pontosan tudja, mit akar: húsra van szüksége, lehetőleg friss és természetes állapotú húsra. Mint egykor, amikor ősei még zsákmány után kutattak az erdőkben.
A kutya emésztőrendszere egy húsevő táplálkozási szokásaihoz van kialakítva. Az ételnek a gyomor-bél traktusban történő tartózkodási ideje általában a lebomlástól és a tápanyagok felszívódásától függ. Ezért kell a nehezen emészthető táplálékokhoz hosszabb emésztőrendszer.
A különböző állatfajtáknál különböző arányok figyelhetők meg a tápcsatorna hossza és a testhossz között. Ezekből az arányokból lehet következtetni a táplálkozási szokásokra. A legegyszerűbben hasznosítható táplálék a hús, ezért a kutya esetében a tápcsatorna és a testhossz aránya csak kb. 6:1.

  • A PLATINUM tápokkal kutyája megkapja mindazt, amire a benne élő farkas vágyik: kiváló minőségű fehérjét legalább 70% friss húsból.
  • Ezért a PLATINUM minden korú és fajtájú kutya számára optimális.

 

Egészséges táplálkozás kutyáknak

A PLATINUM a farkas táplálkozását veszi alapul: természetes összetétel és természetes állapotú alapanyagok, melyek megfelelnek a kutya igényeinek.

 

Egészséges étrend kutyáink számára

A természet, mint jó példa: Mi a fontos egy kutya megfelelő étredjében?

Mikor a farkas elejti az áldozatát, elfogyasztásakor hozzájut mindenhez, ami biztosítja neki a tökéletes étrendet. Húst, növényeket és ásványi anyagokat, amikhez az állat gyomrából jut. Semmi többet. Ételének efajta összeállítása olyan, hogy gyorsan lebomlik és ezáltal könnyen emészthető.

A természetes állati- és növényi alapanyagok optimális kompozíciója

 

A kulcs a nyers alapanyagokban és elkészítésükben rejlik

Manapság a kutya „áldozata“ elkészítve jelenik meg a táljában. Ugyanakkor széles skálája kapható az úgynevezett teljes értékű eledeleknek. A Német Állati Eledel Szabályozás előírja ezek összeállítását. Ezzel szemben nem említ semmit a felhasznált tápanyagok minőségéről és az elkészítési módról. Emiatt kell különös figyelmet fordítani az ételek kiválasztására.

A természetes és egészséges étrendhez szükséges összetevők

 

Értékes fehérjék a friss húsból, könnyen emészthető szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok alkotják az egészséges étrend alapjait. Ezért alkottuk meg a PLATINUM receptúráját.

A PLATINUM ígérete

Más teljes értékű eledelek tartalmazhatják a következőket:

 • vágóhídi hulladék
 • növényi- állati melléktermékek
 • adalékanyagok és ízfokozók
 • kémiai összetevők
 • kórokozók, melyek a csomagoláskor kerülnek az ételbe

A kutyák gyakran nem tudják megemészteni ezeket a nem kívánt anyagokat. Ezek okozhatnak egészségügyi problémákat, melyeket a legritkább esetben tudunk visszavezetni a kutyaeledelekre:

 • Allergiák, a bőr nem szűnő, látszólag ok nélküli viszketése
 • Gyenge, hulló szőr
 • Szélgörcsök, gyomorrontás, székrekedés

PLATINUM különbség

Hagyományos szárazeledel
A hagyományos szárazeledelek esetében a fehérjék általában kisebb részben húslisztből, nagyobb részben gabonából és gabona melléktermékekből származnak. Víz hozzáadása után az ezekből az összetevőkből álló folyékony tápot magas hőmérsékletre melegítik fel és nagy nyomással kroketteket préselnek belőle. Minden egyes kutyaeledel krokett keményítőréteggel van bevonva, melyet a kutya gyomrában először meg kell bontani. A hagyományos szárazeledelek maradék nedvességtartalma kb. 8 %.

 

A PLATINUM külön úton jár

A világon egyedüli gyártóként mi legalább 70% friss húst használunk. Ehhez adjuk hozzá a könnyen emészthető összetevőket, mint például a rizst, kukoricát és/vagy burgonyát, valamint hidegen sajtolt olajokat, gyógynövényeket, ásványi anyagokat és vitaminokat.
És: egyedüli gyártóként a friss húsban meglévő nedvességtartalom miatt teljes mértékben mellőzni tudjuk a víz hozzáadását, és a húst tápanyagkímélő módon, kizárólag saját húslében pároljuk. Így biztosítjuk a PLATINUM kutyatápok prémium minőségét.

 

Egyáltalán nem száraz
A saját húslében történő párolás és az ezt követően szobahőmérsékleten zajló lassú és kímélő szárítás következtében a PLATINUM száraz kutyatápoknak magasabb a nedvességtartalma, mint a hagyományos szárazeledeleknek.
A 18 %-os maradék nedvességgel, mely színtiszta húsléből áll, a PLATINUM egyáltalán nem száraz. Ez jelentősen hozzájárul az ízélményhez. Vevőink azt szokták mondani, hogy a PLATINUM a szaftos száraztáp.


PLATINUM receptúra

70 % friss hús, kímélő párolás, kiváló minőségű alapanyagok – győződjön meg róla Ön is, mely receptúra és elkészítési mód teszi olyan egyedülállóvá a PLATINUM termékeket

 

 

A PLATINUM receptúra – Friss hús. Teljes értékű íz.

Amikor élelmiszert vásárol, odafigyel a minőségre és az ízre. Miért ne tenné ugyanezt a kutyája táplálékánál is? Nézze meg a különböző kutyaeledelek nyilatkozatait – és hasonlítsa össze őket!

 

PLATINUM receptúra:
Csak prémium minőségű alapanyagok, melyek emberi fogyasztásra is alkalmasak.

 

A PLATINUM teljes értékű száraz kutyatáp garantáltan...

 • vágóhídi hulladék nélkül
 • csábító adalékanyagok nélkül
 • ízfokozók nélkül készül!

 

Legalább 70 százalék friss hús értékes fehérjékkel, ahogy a természetben előfordulnak Rizs és burgonya, mint kiváló minőségű, teljesen hozzáférhető alapanyagok, adják a szénhidrát tartalmat. Hidegen sajtolt olajok az optimális zsíregyensúlyért, zöldségek természetes antioxidánsokkal. Sarsaparilla gyökér, zöldhéjú kagyló kivonat és sok más értékes gyógynövény és vitamin.

 

PLATINUM elkészítés – a természetesen egészséges táplálkozásért

Nemcsak az alapanyagok teszik olyan értékesség a PLATINUM kutyatápokat: a tápanyagkímélő gyártási mód is nagyon fontos. Ez teszi lehetővé, hogy a fehérjék és szénhidrátok könnyebben emészthetőek legyenek, mint a hagyományos szárazeledelek esetében.

 

Az egyedülálló PLATINUM kímélő párolás a „kuktában”:
1 Először az apróra vágott hús, és a rizs/kukorica vagy a burgonya kerül az edénybe.
2 Ezeket az alapanyagokat 95°C-os hőmérsékleten, víz hozzáadása nélkül, saját húslében pároljuk, majd lassan és óvatosan megszárítjuk.
3 A száradás után hidegen sajtolt olajokat, gyógynövényeket és vitaminokat adunk hozzá szobahőmérsékleten.
4 Végül a falatkákat formázzuk, és azonnal légmentesen lezárjuk. Csak így marad a PLATINUM friss és szaftos, és mindenekelőtt atkamentes.

Egyedülálló kímélő párolás

Nemcsak hús illatú – de hús ízű is.
Kutyája el lesz ragadtatva. Próbálja ki Ön is!

 

A PLATINUM előnyei

Optimális anyagcsere
A hagyományos szárazeledelek esetében minden egyes krokett be van vonva egy keményítőréteggel. Ezt a gyomorban az emésztés előtt még meg kell bontani. Mivel ehhez idő kell, a táp túl hosszú időt tölt a gyomorban – a kutya „felfúvódik”, a gyomorcsavarodás veszélye hosszabb ideig áll fenn.
Amikor először ad kutyájának PLATINUM teljes értékű kutyatápot, azonnal látni fogja, hogy evés után nem fúvódik fel.
A PLATINUM prémium minőségű, könnyen emészthető fehérjéket tartalmaz 70% friss húsból, melyek – és ez nagyon fontos – a gyártás során nem bomlanak fel a magas hőmérséklet miatt.
A PLATINUM kiegyensúlyozott, teljesen hozzáférhető szénhidrátokat tartalmaz, mely megfelel a természetben található táplálék összetételének.

 

Ezek a különbségek a hagyományos szárazeledelekkel szemben:

 • A PLATINUM nem duzzad meg a gyomorban és nem fúj fel.
 • Gyorsan emészthető táplálék.
 • A bélrendszer gyorsan felszívja a tápanyagokat.
 • A szénhidrátok és a fehérjék anyagcseréje optimális.


A kutya gyomra mozgás közben rázkódik és meg tud csavarodni – különösen, ha teli van.
Mivel a PLATINUM teljes értékű kutyatáp optimálisan emészthető, kevésbé terheli meg a gyomrot, és az gyorsan kiürül. Az evés utáni pihenési idő sokkal rövidebb is lehet.
A hagyományos szárazeledelekhez képest a könnyű emészthetőség miatt, mely biztosítja a tápanyagok ideális felszívódását, jelentősen csökkenteni lehet az adagot is.

Tovább