Új jelszó kérése

Linkek

Barátaink klikk!

 

Kutyabarat helyek

 

 

 

Összehasonlítás

Fizetési megoldás

Flatazor




Flatazor Kutyatáp

A Flatazor története

A Sopral története egészen 1866-ig nyúlik vissza, amikor a jelenlegi székhelyhez közel, Pont-Réanban megvásárolták első malmukat. A francia tulajdonú családi vállalkozás a kezdetekben szarvasmarha-takarmányozással foglalkozott, majd 1965-től az állateledelgyártás más területein is elindította tevékenységét. A három unokatestvér - Pierre Jolivet, Philippe Jolivet és Jean Mayol – által alapított Sopral az idők folyamán jelentős szaktudásra tett szert, mely fontos szerepet játszott a FLATAZOR termékek bevezetése, majd a folyamatos fejlesztés során.



A FLATAZOR márkanéven forgalomba hozott kutyaeledelek számos innovatív megoldás felhasználásával készülnek, melyet saját terjesztési hálózatán belül, megfelelő szaktudású partnerek segítségével értékesítenek, ellátva vevőiket számos hasznos tanáccsal. A francia élelmiszeripar fellegvárának számító régió szívében két állateledel gyártó üzemmel is rendelkeznek ahol a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások alapján választják ki és dolgozzák fel az alapanyagokat. A Sopral nagy hangsúlyt fektet a különböző kutatásokra, miközben szoros kapcsolatot ápol a terület szakértőivel illetve a vásárlókkal is, hogy a legjobb minőségű termékeket állíthassa elő. A Sopral több mint 30 országba exportálja termékeit.

 

Összetevők

Fehérjék és zsírok

A felhasznált alapanyagokat közvetlen, közeli beszállítóktól a szigorú minőségi normák betartásával, kizárólag első osztályú minőségben szerzik be. A felhasznált fehérjeforrások több mint 85%-a friss színhús, melyek aminosavakban gazdagok.



A termékekben lévő gyógynövények és azok hatásai


A FLATAZOR receptúrái olyan összetevőket tartalmaznak (alma rostok, frukto-oligoszacharid, lenmag) melyek jótékony hatást gyakorolnak a szervezetre. A FLATAZOR termékek a magas színvonalú táplálást képviselik, melyek közül egyik sem tartalmaz színezéket és mesterséges adalékanyagot.

Természetesen a legjobbat!

Bab

borso.png

A babhüvely trigonellint, kolint, aszparagint, izovalerián-savat, aminosavakat, kovasavat, cellulózt, káliumot, foszfort, C-vitamint és kevés kénsavat tartalmaz. Teája csökkenti a vércukor-szintet, a vérnyomást, serkenti a szívműködést, és vízelethajtó hatású. A fehér babot gyulladásokra, kelések érlelésére, házi szerként borogatásra is használják. A szárazbab őrölt állapotban, péppé keverve tejjel sebek, ekcéma, bőrviszketés kezelésére, gyógyítására ajánlják házi megoldásként. A babliszt a kemény daganatokat meglágyítja, ezáltal a fájdalom csillapítására is használható.

Articsóka

articsoka.pngAz articsóka levelét (cynarae folium) a gyógyszeripar a népi gyógyászat egyaránt felhasználja: serkenti a májszövetek regenerálódását, epehajtó, csökkenti a koleszterinszintet, segíti az emésztést. Hatóanyagai: cinarin, szeszkviterpén-laktonok, alkaloidok, flavonoidok (szkolimozid), inulin, aromaanyagok, keserűanyagok. A vérnyomás és az érelmeszesedés csökkentésére, valamint cukorbetegség, vese- és hólyagbántalmak ellen egyaránt javallott. Gyökerének antibiotikus hatású.

 

Boldo


boldo.pngA boldófa levelét a máj- és epeeredetű emésztési zavarok tüneti kezelésére gyakran használják, kihasználva a boldinnak az epekiválasztásra gyakorolt hatását. Általában más, hasonlóan jótékony hatású növényekkel, mint például az articsókával, az orvosi füstikével és a rozmaringgal –kerül felhasználásra. A boldófalevél folyékony kivonatát epekövek ellen javasolják. Nagyobb adagokban nyugtató hatású.

 

Kurkuma


kurkuma.pngA kurkuma biológiailag aktív komponense a kurkumin, valamint ezek származékai, a kurkuminoidok. Számos hatását került dokumentálásra: ismert antioxidáns, gyulladásgátló, vírus-, baktérium- és gombaölő hatású, ami segíthet a rák, a cukorbetegség, az ízületi gyulladások, az Alzheimer-kór, és más betegségek kezelésében is. Dr Aggarwal a továbbiakban egy sor adatot publikált, miszerint a kurkumin megakadályozza a különböző ráksejtek osztódását illetve szétvándorlását. Munkája alapján a kurkumint mint segédmolekulát próbára tették korai fázisú klinikai vizsgálatokban, hasnyálmirigyrák és a csontvelőrák egyik fajtája, a mielóma esetén. Mások azóta többek között vastagbélrák és Alzheimer-kór megelőzésére is tesztelték. Sejt- és állatkísérletek alapján a kurkuma hatásos lehet egy sor gyulladásos megbetegedés, így a hasnyálmirigy-gyulladás, az ízületi gyulladások, a bélhurut, az allergia, vagy a nátha kezelésére, emellett ígéretesnek tűnik a cukorbetegség, egyes autoimmun betegségek, valamint a szív- valamint érrendszeri megbetegedések kezelésére egyaránt.

 

Rozmaring


rozmaring.pngIllat-, gyógy- és fűszernövényként a mediterrán vidéken, Észak-Amerikában, Németországban és a nem olyan kemény telű Nagy-Britanniában is termesztik. A biokertészek nagyra becsülik, főzetének kitűnő rovarirtó hatást tulajdonítanak. Az ókorban Arkhigenész is használta már a rozmaringolajat. Az XIV. században von Villanova rozmaringból állította elő először az éterikus olajkivonatot. Nem meglepő, hogy nem csak agyógyászatban, hanem az illatszer- és a kozmetikaiparban is igen népszerű. A virágzáskor vagy a közvetlenül a virágzás utáni időszakban gyűjtött leveleiben a legmagasabb az illóolaj koncentráció. 1-2 százaléknyinyi illóolajában cineol, kámfor, borneol, bornilacetát, alfa- és bétapinén található. Ezen a 7-8% cseranyagon kívül fahéjsavszármazékokat (rozmarinsav, kávésav), flavonoido-kat (apigenin, luteolin), triterpéneket (amirin, urzolsav) is tartalmaz. A levelekben előforduló rozmarinsav (két kávésav észtere) gátolja a lipoxigenáz aktivitását s így gyulladáscsökkentő hatású. Kiválóan használható a reumás panaszok enyhítésére

 

Édeskömény


edeskomeny.pngAz édeskömény gumójának inkább az étrend színesebbé változatosabbá tételében van szerepe, tápértéke nem annyira jelentős. Ugyanakkor tartalmaz ásványi sókat, C-vitamint, és karotint. Leginkább gyógynövényként, a termése (magja) miatt lett ismert, ez ugyanis az egyik legjobb természetes erjedés- és puffadásgátló, emésztést segítő szer. Hatóanyagot a benne található illóolaj tartalmaz: az édes ízű transzanetolt, a kesernyés, kámforos ízt adó alfa-fenchont és ánizsaldehidet. Görcsoldó hatású, és nemcsak az emésztőrendszer simaizmaira hat, hanem például a méh izmaira is, így menstruációs fájdalmak enyhítésére is használják. Elősegíti a bélgázok távozását, hashajtók melle is adják, hogy enyhítse a hashajtó által okozott görcsöket. Hasfájósoknak javasolt, mivel szélhajtó és a bélgörcsöket is jótékonyan enyhíti. A légúti hurutoknál is köptető és nyálkaoldó hatású. A nőgyógyászati problémák és a prosztatarák kezelésére is alkalmazható. Mint görcsoldó minden simaizmot ellazít, így a méh izmait is megnyugtatja. Ösztrogén tartalmú növényként tartják számon, ezért egyéb női bajok enyhítésére, például a rendszertelen menstruáció szabályozására, klimaxos panaszokra is ajánlják a természetgyógyászok.

 

Lenmag


len.pngTartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat, amire a szervezetnek szüksége lehet. Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagymennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, cinket, nátriumot, klórt, mangánt, szilíciumot, rezet, fluort, alumíniumot, nikkelt, kobaltot, jódot, krómot stb.

Mire jó?

Serkenti az agyműködést: A lenmag megakadályozza a test koleszterin lerakódását, amennyiben kizárólag ezt a nélkülözhetetlen zsírsavat fogyasztjuk a közönséges zsírok helyett. Ily módon hat a kapilláris vérerek működésére, megakadályozva azok eldugulását az agyban és a vesékben.
Izületi gyulladás: Megkeni az ízületeket, így csökkenti a degeneratív betegségek okozta fájdalmát illetve hozzájárul az összes autoimmun betegségek hatékonyságának csökkentéséhez.
Bronhitis, tüdő görcsös összehúzódása: Kitűnő ellenszere a légutak gyulladásos megbetegedéseinek. A hörghurut lefolyásának könnyítésére szolgál a lenmag fogyasztása, vagy lenolaj, a görcsös összehúzódás enyhítésére. Így nemcsak a hörgők, ingerlésére hat enyhítően, hanem a tüdőre is.
Ekcéma: A lenmag, illetve lenolaj a máj állapotára is gyógyító hatással van. Sok bőrbetegség a máj anyagcsere elégtelenségével függ össze, melyekre a lenmag jó hatással van.
Kövek és homok ellen: Epe-, vese- és húgyhólyag- kő és homok valamint gyulladás esetén is hatásos. A megkeményedett anyagok feloldásában játszik a lenolaj az epekő hatásának enyhítésekor.
Gyomorfekély: A gyomorsav termelésére is jótékonyan hat a lenmag. Így közvetett úton lényegesen hozzásegít a gyomorfekély gyógyulásához is.
Prosztata panaszok: A prosztatagyulladás egyik fő gyógyítójának érdekes módon a tökmagot tartják. Ezt feltehetőleg a linolénsav tartalmának köszönheti, amiből 15 százalék található meg benne. Nos, a lenmagban ebből az esszenciális zsírból 58 százalék van.
Rák: A rákos megbetegedések egyik legjobb gyógyszere az esszenciális olaj fogyasztása a legtisztább kénes fehérjékkel, a sovány tehéntúróval.
Szabálytalan szívverés, szívszélhűdés: A szív működésére is gyógyítóan hat ez a páratlan olaj, illetve a lenmag. Részben a koleszterin csökkentő tulajdonságának köszönhetjük, de az izomrendszerre, így a szívizomra is van gyógyhatása.
Hasznos a cukorbetegeknek: A lenmag olyan anyagot tartalmaz, ami megfelel a nyálka és gyanta keverékének. Ez az anyag szükség esetén csökkenti a gyomorsav romboló hatását, enyhíti az emésztő szervek falainak érzékenységét, elősegítve a belek tartalmának továbbjutását kimosva a felesleges koleszterint, valamint szabályozza a glukóz jelenlétét a vérben, ezért a cukorbetegeknek is hasznos táplálék.
Székrekedés: Olajos rosttartalmánál fogva élénkíti a bélmozgást, elősegíti a normális széklet kialakulását.

 

Útifű


utifu.pngA lándzsás útifüvet nyálkaoldásra és köhögéscsillapítóként alkalmazzák légúti hurutok kezelésénél, ritkábban száj- és toroknyálkahártya- gyulladás (öblögetés és gargarizálás), gyulladással járó bőrelváltozások ellen (borogatáshoz). A népi gyógyászatban nagyon régóta használják a friss leveleket vagy a présnedvet sebek gyógyítására és rovarcsípéseknél bőrnyugtatásra. Feltehetően az aukubin, az acetozid és a nyálka-poliszacharidok felelősek a növény antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásáért. Ezenkívül véralvadást elősegítő hatását is igazolták. A magot duzzadóképességénél fogva ritkán laxatívumként használják.

 

Cékla


cekla.pngA cékla igen gazdag szénhidrátokban és rostokban, ugyanakkor nem tartalmaz zsírt, továbbá kitűnő folsav forrás. Azt igen kevesen tudják, hogy még a levelei is nagyon egészségesek, mivel rengeteg vasat és béta-karotint tartalmaznak. Tanulmányok egész sora bizonyította, hogy a cékla fogyasztásával akár 400 %-kal is megnőhet szervezetünkben az oxigénfelvétel. Erős antioxidáns és segít számos betegség leküzdésében, mivel: vérkeringésjavító , kedvezően hat az emésztésre (megszün-teti a székrekedést) , sejterősítő hatású, gyulladáscsökkentő.

 

Burgonya


burgonya.pngNemcsak tápanyagokban, hanem vitaminokban, ásványi elemekben is gazdag, többek között káliumot, fehérjét, vasat, magnéziumot, sok C- valamint B-vitamint tartalmaz, ezen kívül van benne folsav, foszfor, réz, mangán és cink is. A sárgás színű fajtákban több antioxidáns hatású béta-karotin és E-vitamin is található. Nagy a tápértéke: tíz deka újburgonyában 85, a téli krumpliban 92 kalória energiaérték van, a szénhidrátértéke 18,4 illetve 20 gramm. Emésztést segítő ballasztanyagokat is bőségesen tartalmaz: tízdekánként 3 gramm rost található benne. A régi öregek gyógynövényként is felhasználták, ma is gyakran alkalmazzák székrekedésre, köszvényre, gyulladt sebekre, csípésekre. Rostanyagainak köszönhetően elősegítik a bélműködést ezért nagyon jó gyomorfájás, gyomorégés és székrekedés esetén.

 

Almarost


alma.pngA nyers, reszelt alma különböző eredetű hasmenésnek jól bevált gyógyszere. Nyersen emésztést segítő hatású, vitamin, foszfor és almasav tartalma miatt pedig az agyműködésre is jótékony hatással van. Szabályozza a vese és a máj működését. Tapasztalatok azt mutatják, hogy azokon a helyeken, ahol az almát termesztik, ezáltal nagyobb mennyiségben fogyasztanak a gyümölcséből, a köszvényes betegség ritkán fordul elő.

 

Ördögkarom


ordogkarom.pngAlsó háttáji panaszok és mozgásszervi fájdalmakkal rendelkező betegek vizsgálati eredményei alapján végzett kisérletekből arra a következtetésre jutottak, hogy az ördögkarom kivonatok vagy készítmények néhány hetes fogyasztása után a fájdalomérzet csökkenése és a mozgáskorlátozás javulása várható. Az ördögkarom készítményeket sikeresen alkalmazzák a degeneratív reumás megbetegedésekben szenvedők kezelésében.

 

Betyárkóró


betyarkoro.pngCsersavanyagokat és flavonoidokat tartalmaz, ezért hasmenésgátló és vizelethajtó hatása is van. Emellett elősegíti a húgysav eltávolítását is. Főbb felhasználási területei 1) Reumás fájdalmak 2) gyulladásos ízületi eredetű fájdalmak 3) köszvény 4) hasmenés esetén.

 

Réti legyezőfű


Sretilegyezo.pngzalicilsav-származékainak köszönhetően gyulladásgátló, valamint elősegíti az izzadást. A flavonoidok, amelyek görcsoldó hatásúak, megkönnyítik az epe kiürülését. Szintén a flavonoidoknak, valamint a nagy mennyiségű káliumsóknak köszönhetően hatékony vízhajtó. Cseranyagai elősegítik az összehúzódást és a sebgyógyulást.A növény influenza és lázas állapot kezelésére javasolt, enyhíti a fej- és fogfájást, csillapítja a köszvény és a reuma okozta kisebb ízületi fájdalmakat. Gyakran ajánlják a túlsúly okozta vizeletelválasztási zavarok kezelésére. A növény segít a sebek és fekélyek gyógyulásában is. Az aszpirin alapanyaga.

 

Csalán


csalan.pngVérzés csillapító es fájdalomcsillapitó. Vizelethajtó, emésztést serkentő és keringésjavító anyagai csökkentik a vér húgysavszintjét, ezért a csalántea hatékonyan alkalmazható köszvény, izületi gyulladások, illetve mindennemű reumatikus megbetegedés kezelésére. A csalánnak még számos jó tulajdonságával ismerkedhetünk meg. Ha megfigyeljük vitamintartalmát, az A és a C, vitamin kitűnően együttműködik az egészségünk érdekében. S ha mindezt figyelembe vesszük, ott van még a szelén. Antioxidáns, a vitaminok segítségével megvéd az oxigén szabadgyökök sejtromboló hatásától Az A vitaminnal az immunrendszerünk éberségén őrködik, valamint serkenti a hormontermelést. A csalánnal hathatunk: csontok és az izmok egészségére, szív működésére és az idegrendszerre, vérkötődésre és a vérnyomásra, fehérje, szénhidrát és a keményítő anyagcseréjére, vese működésére, izmok felépítésére, idegek működésére, véredények izomzatára, energiaképződésre és átvitelre, öröklődési anyag egészséges képződésére, oxigén képződésére a vérben, immunrendszer állapotára, stb.

 

Feketeribizli


feketeribizli.pngAz érett bogyók dúskálnak az egyben antioxidáns hatású, szabadgyökfogó, tumorellenes színanyagokban. Különösen sok antocián, flavonoid, polifenol van benne. A gyümölcs 100 grammjában csak antocián-származékokból (cianidin, delfinidin, kumarinsav stb.) több, mint 500 mg található, a többi antioxidánsról nem is beszélve. Vizsgálják érelmeszesedés, ízületi gyulladás, reuma, prosztatarák ellenes hatását, a menopauzában kifejtett hatását, de a sort még jócskán lehetne folytatni a korral járó különböző bajokkal. Nemrég Parkinson-kór ellenes és az időskori demenciát megelőző hatását is felfedezték. Sok található benne az A-vitamin provitaminjából, a karotinból, B1-, B2- és E-vitaminból is és természetesen C-vitaminból. A feketeribizli levele nagyon gazdag C-vitaminban. 100 g gyümölcsre 130-170 mg C-vitamin jut. A krónikus fájdalmakat kúraszerűen alkalmazva csökkenti, vitamintartalmánál fogva a meghűléses megfázások kiváló természetes gyógyszere. Jelentős a kalcium- és vastartalma, fogyasztása ezért segít a vörösvértest-képzésben, emelheti a hemoglobin-mennyiséget. Tanulmányok foglalkoznak továbbá méregtelenítő és vízhajtó hatásával. Rendszeres fogyasztása mellett a vér kórosan magas koleszterin- és vérzsírszintjének csökkenését is tapasztalták. Segíti a bélflóra egészséges alakulását. Magjának olaja gamma-linolsavat tartalmaz. A gamma-linolsav, egy fontos telítetlen zsírsav hiánya csökkenti a bőr nedvességmegtartó- és ellenálló-képességét, és így hajlamosít a neurodermitis nevű bőrgyulladásra. Régi, XII. századi kolostori források is említik a feketeribizlit, mint a kiütéses, gyulladt bőr orvosságát. Levele vizelethajtó, enyhe vérnyomáscsökkentő és izzasztó hatású. Jól csillapítja az ízületi és reumás panaszokat. Hólyag és vese- illetve prosztatabetegségekre is ajánlják.

 

Tápióka


tapioka.pngA tápióka vagy manióka egy eredetileg Dél-Ameriká- ban őshonos gumós gyökerű növény, amelyet a világ számos trópusi országában termesztenek. A tápióka keményítőben és proteinben gazdag, liszt és kenyér készítésére is alkalmas, így élelmet biztosít a szűken termő afrikai területeken is. Zsenge hajtása és levele magas fehérjetartalmú, rostokban és ásványi anyagokban igen gazdag. Lisztjét a gabonalisztekre érzékenyek is fogyaszthatják.

Webáruház készítés